En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yakınlarında itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik posta şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı midein epey işçiliklevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın kapılarının üretim amacı sima sağlamlığını yangın ve yaman kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangınlar hızla yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı terk etmelerini Yapı dâhili yangın merdivenleri, insanların binadan emniyetli bir şekilde çıkmalarını katkısızlar ve evgin hâlet tahliyesini kolaylaştırır.

Yangın kapılarında müstacel durumlarda içeriden autarı muhik faaliyet lakırtı konusu olduğu sinein, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve lafız konusu harekete destur vermesi gerekir.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi gereken en önemli öge ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin havadana düşmesidir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar müstacel pozisyon takkadak kapının mümkün olan en azca ahit kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Baplar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 set hiç kanat kapı itme edilebilir. Kasaların bile monte olması önemli taşımalık avantajları sağlamlamaktadır.

Yangın merdivenleri, akla yatkın bir tasavvur ile düz yazı edilmelidir. Bu tasavvur, kullanıcıların ivedili durumlarda kolayca kullanabilmesini sağlamlamalıdır.

Yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalıdır. çoğunlukla metal yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belirli standartlara için üretilmek zorundadır. 

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık için yeğleme edilir.

Bir yangın hâlinde veya herhangi bir müstacel durumda, kullanıcıların yanılgılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan bırakmak zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut Yangın Merdiveni Kapısı çışitalara vasıtasız erişmeleri muhtevain lazım tedbirler alınır.

Hayati örutubet haiz bu konuda kapı arayan almaçlar adi kapı sattığını iddia eden kişilerle huzurlaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede dar olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli doğal gazın yayılmasına da mânia olamayacaktır.

Report this wiki page